Kontakt

Har du tankar eller idéer som du vill dela med dig av? Du når mig på: erikorik@yahoo.se

onsdag 7 mars 2007

Flyg billigt till pudersnön i Whistler


Jakten på det perfekta pudret pågår ständigt och ett säkert stopp är kanadensiska Whistler. Att åka upp på glaciären med helikopter är en fantastisk upplevelse. Och att varva ner framför brasan i en mysig lodge är inte så dumt det heller. Att åka skidor i pudersnö kan vara bland det mest beroendeframkallande som finns. Det är inte så konstigt att män och kvinnor världen över faktiskt säger upp sig från sina jobb för att på heltid söka puderlyckan varthelst den dyker upp. Men man behöver inte göra något så drastiskt för att få uppleva den fantastiska känslan. Tolv mil utanför Vancouver ligger nämligen det som är svaret på många snödyrkares böner – Whistler.

Det här är det största skidområdet i hela Nordamerika och här finns åkning för alla, från den som står på skidor eller bräda för allra första gången till de riktigt duktiga åkarna. Även för den som helst tar det lite lugnare är Whistler ett skönt resmål. Här finns fantastiskt vackra vandringsleder och den pittoreska staden Whistler Village är med sina många gågator som gjord för att strosa igenom eller bara slå sig ned på ett mysigt kafé med en kopp varm choklad.

Den som åker hit får bara inte missa att testa heli-skiing. Med helikopter flygs man upp på Hotsman-glaciären och bara utsikten därifrån är värd hela resan. Sedan väntar en lång nedfart med orörd snö, allt under tryggt överseende av en lokal guide. Den enda nackdelen är att man längtar upp igen så fort man kommer ner, den här typen av åkning går det helt enkelt inte att få nog av.

Den bästa tiden för att hitta pudersnö är i februari-mars, men säsongen här är lång. Ända in i augusti kan man åka på glaciären och redan i november finns det gott om snö. Den som hellre åker på tvären kan välja mellan uppsjö av olika turer, så även långfärdsentusiasten får alldeles säkert sitt lystmäte. Ett tips är också att gå på guidad snösko-vandring. Den medhavda matsäcken smakar extra gott när man sitter och tittar ut över bergen från en utsiktspunkt som nästan är i höjd med molnen.

Den finns en mängd olika boenden att välja mellan, men vi rekommenderar helt klart en ski-lodge vid pisten. Då kan man ta skidorna hela vägen hem och på morgonen är det bara att ge sig ut i backen, direkt efter frukost. Många av lodgerna har en avslappnat rustik inredning som ger en känsla av hemtrevlighet och komfort i skön harmoni. Att ta av sig pjäxorna och slinka in i bastun, för att sedan sjunka ner framför den öppna spisen efter en dag av perfekt skidåkning.

BA brukar ha billiga resor.

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails