Kontakt

Har du tankar eller idéer som du vill dela med dig av? Du når mig på: erikorik@yahoo.se

fredag 4 januari 2008

Nå populära New York - The Big Apple - med lågprisflyg


New York, eller The Big Apple, är en riktigt charmig storstad (se nedan) och det populäraste resmålet bland er besökare. Här finns allt att göra för alla målgrupper då utbudet är enormt. Bara att staden har en gigantisk park, Central Park, mitt i allt detta stora och höga är lite häftigt. Men varför kallas då New York för "The Big Apple"? Första gången ordet syndes i tryck var under 1930-talet och då skrivet av John Fitzgerald i the Morning Telegraph. Han var sportsskribent och hade hört några stallarbetare prata om New Yorks olika hästkapplöpningsbanor som "the Big Apple" eftersom dom tyckte om att komma med till New York och såg staden som en plats med mycket pengar, så stor och full av möjligheter. I depressionens tidevarv såg de staden som ett stort saftigt äpple - the Big Apple. Det största äpplet på framgångens träd.
En annan sak är att det sägs att stadsdelen Bronx har fått sitt namn efter en svensk sjöman och bosättare som hette Jonas Bronck och som kom dit runt 1639. Det spekuleras om detta verkligen är sant, ibland sägs det att Jonas var från något annat land.

Du kan besöka New York när som helst. Man får gå till sig själv vad man gillar för väder. Somrarna (juli-augusti) kan bli väldigt varma och vinter/tidig vår kan vara riktigt kalla. Även om man tittar på temperaturen på vintern är det inte många minusgrader, men blåsten mellan de höga skyskraporna gör att det blir betydligt kallare.

Här kan du titta på Frihetsgudinnan - LIVE!

Slutsats: New York är överlägset!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har tänkt att åka till Vietnam i december, vilket flygbolag är smidigast att flyga med?

Fröken Jennie sa...

Jag är lite nyfiken på vilket bolag du syftar på när du skriver lågprisflyg? Ska nämligen boka resa till just New York inom snar framtid och är i behov av tips :) Tackar!

lina sa...

Hej! Har just upptäckt din blogg, och gillar den! Vi ska åka till Barcelona i början av sommaren, har du ngt tips på boende en bit utanför, gärna nära stranden!

Anonym sa...

Det var inte igår...
mellan 1-10... en stabil sjua.
Du?

Anonym sa...

Bring it on.. det vet du..

Anonym sa...

You tell me...

Anonym sa...

You tell me...

Related Posts with Thumbnails