Kontakt

Har du tankar eller idéer som du vill dela med dig av? Du når mig på: erikorik@yahoo.se

fredag 18 april 2008

Om att boka resa via nätet - onlinebokning

Enligt en pressrelease är MrJet marknadsledande och den mest välkända renodlade internetresebyrån. Det visar en undersökning gjord av NMA där fem reseaktörer distanserar sig från övriga när allmänheten blir tillfrågad gällande bokning av resor på internet. Hela 12% av de tillfrågade i undersökningen nämner MrJet vid frågan om "Vilka online-resebyråer känner du till?".

Endast fyra andra varumärken är mer välkända, varav tre är de stora charterbolagen Ving (26%), Fritidsresor (22%) och Apollo (17%) samt den traditionella resebyrån Ticket (13%). Övriga renodlade internetresebyråer som nämndes var Resfeber (7%), Travelpartner (5%), Seat24 (4%) samt Travellink (3%). Undersökningen utfördes av NMA. Resultaten baseras på 523 respondenters svar. Frågan "Vilka online-resebyråer känner du till?" ställdes som en spontan öppen fråga, dvs respondenterna svarar fritt ur minnet.

Slutsats: Köpare av lågprisflyg är en illojal målgrupp då priset är det som styr deras agerande. Ett starkt varumärke är inte samma sak som bästa aktör. Det är dock kul att kunna konstatera att onlinebokningen nu är en del i den totala köpprocessen.

Resa billigt: Lågprisflygbolag.se

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails