Kontakt

Har du tankar eller idéer som du vill dela med dig av? Du når mig på: erikorik@yahoo.se

måndag 12 maj 2008

10 heta tips för att hitta lågprisflyg


Nu nalkas sommaren och efterlängtad ledighet, och med lite planering får du mer över i plånboken vilket sannolikt gör semestern ännu roligare. Här kommer 10 vassa tips för dig som letar lågprisflyg och lågprisflygbolag.

1. Undvik att resa när alla andra reser
Priset blir högre de dagar många vill flyga på, exempelvis lov och helgdagar. Om det till exempel är helgdag en torsdag så är biljetterna billigare på fredag. Undvik att flyga ut på fredagar och hem på söndagar eftersom ”alla” vill resa då. Åk till exempel i stället på lördag till måndag. Så hittar du lågprisflyg.

2. Prova olika alternativ
Nöj dig inte med att göra en enda prissökning, prova flera olika datum för din resa. Du kan tjäna flera tusen kronor på att flyga en annan dag. Använd dig av topplistor och prisöversikter om du kan vara flexibel gällande resdatum. Så hittar du lågprisflyg.

3. Prova enkelresor
Två enkelresor med olika flygbolag kan vara billigare än en tur/retur-biljett med samma flygbolag. Så hittar du lågprisflyg.

4. Res en omväg
Om du ska till en mindre stad är risken stor att det bara är ett flygbolag i Sverige som flyger dit. Det kan vara billigare att åka lågprisflyg till London och sedan åka lågprisflyg därifrån. Tänk på att ha bra tidsmarginal mellan bytena och att du inte får ersättning om du missar anslutningen.

5. Fråga på resebyrån
Om du skall resa till och från flera olika destinationer under samma resa så rekommenderar vi att du kontaktar en resebyrå. De vet precis hur flygbolagens bokningssystem fungerar. Så hittar du lågprisflyg.

6. Sista-minuten-resa
Kolla charterarrangörernas sista-minuten-priser där du ibland kan köpa “endast flygstol” till många soldestinationer. Så hittar du lågprisflyg.

7. Boka lågprisflyg tidigt
Ju tidigare du bokar din biljett desto billigare blir det oftast. Priserna ändras ofta från dag till dag beroende på efterfrågan. Så hittar du lågprisflyg.

8. Erbjudanden och rabatter
De flesta lågprisflygbolag har prisvärda erbjudanden som du enbart kan boka via deras sajt. Leta efter rubriker som ”erbjudande”, ”rabatt” eller ”kampanj”. Prenumerera på reseföretagens nyhetsbrev där det ofta dyker upp erbjudande och rabatter. Du kan även få rabatt hos många företag om du är student eller pensionär. Så hittar du lågprisflyg.

9. Betala resan med betalkort
De flesta kontokort ger dig ersättning vid förseningar och uteblivet bagage. Kolla även om det ingår avbeställningsskydd i ditt kontokort. Så säkrar du upp ditt lågprisflyg.

10. Ha god tidsmarginal
De billiga biljetterna går i många fall inte att boka om. Missar du flyget så kan du därför få problem. Till vissa flyg måste du vara på plats två timmar före avgång. På de stora flygplatserna är det ofta långa köer till incheckning och säkerhetskontroller.

Dessutom: Skatter och avgifter kan variera kraftigt mellan olika destinationer. Annonseras flygbiljetter för 1 kr styck och skatter sedan tillkommer är det kanske inte så billigt som det låter. Se upp med avgifter för tjänster som kanske inte är nödvändiga. Exempelvis avbeställningsskydd kanske ingår i din reseförsäkring o s v.

Alla lågprisflygbolag: Lågprisflygbolag.se

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra och användbara tips!

Related Posts with Thumbnails