Kontakt

Har du tankar eller idéer som du vill dela med dig av? Du når mig på: erikorik@yahoo.se

onsdag 28 maj 2008

Lågprisflygbolag gör Malaysia tillgängligare

Malaysias snabbt växande lågprisflygbolag Firefly gör resandet inom Malaysia, samt mellan Thailand och Malaysia, enklare och bekvämare. Bolaget, som är baserat i Penang, flyger till fem destinationer i Malaysia och två i Thailand. Flygrutter förbinder Penang och Kuala Lumpurs flygplats Subang med ett flertal popular turistdestinationer. Firefly är ett helägt dotterbolag till Malaysia Airlines.

Ön Penang i norra Malaysia, känd för sin goda mat och sitt stora utbud av aktiviteter, är nu endast en kort flygresa bort för turister som vistas i Phuket eller på Koh Samui. Firefly flyger från Penang till bl.a. Kuala Terengganu, Kota Bharu och Kuantan, tre städer på östkusten som kan skryta över några av Asiens bästa platser för snorkling och dykning. Fireflys flyg från Penang avgår även till Kuala Lumpur och en resa till geoparken Langkawi, som ingår i UNESCO, tar 35 minuter.

Det här är ett lågprisflygbolag som verkligen gör skäl för namnet. En resa från Penang till Langkawi kostar från 20 SEK och resan mellan Phuket och Penang går på 80 SEK. Sedan starten i april 2007, har bolaget ökat utbudet med ett flertal destinationer och kommer att fortsätta att expandera med nya internationella rutter till angränsande länder. Resor till Krabi och Hat Yai i Thailand, samt Medan, Pekan Baru och Padang i Indonesien är redan klara.

Lägre koldioxidutsläpp
Fireflys Fokker 50 turbo propellerplan, med plats för 50 passagerare, flyger på en lägre höjd och har lägre koldioxidutsläpp än jetplan. Från och med juli kommer ytterligare 10 st ATR 72-500 plan, med plats för 72 passagerare, att tas i bruk. Dessa plan släpper ut ungefär 50 % lägre halt koldioxid per passagerare än den nya generationens jetplan.

I April ökades den tillåtna bagagevikten på Fireflys flygningar från 15 till 20 kilo för att följa riktlinjerna för internationella flygbolag.

Fireflys flygrutter:

Penang (PEN) ↔ Subang (SZB)
Penang (PEN) ↔ Langkawi (LGK)
Penang (PEN) ↔ Kuantan (KUA)
Penang (PEN) ↔ Kota Bahru (KBR)
Penang (PEN) ↔ Kuala Terengganu (TGG)
Penang (PEN) ↔ Phuket (HKT)
Penang (PEN) ↔ Koh Samui (USM)
Kuantan (KUA) ↔ Kuala Terengganu (TGG)
Subang (SZB) ↔ Penang (PEN)
Subang (SZB) ↔ Kota Bharu (KBR)
Subang (SZB) ↔ Langkawi (LGK)
Subang (SZB) ↔ Kuala Terengganu (TGG)

Läs mer på: Firefly

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails