Kontakt

Har du tankar eller idéer som du vill dela med dig av? Du når mig på: erikorik@yahoo.se

tisdag 19 augusti 2008

Hitta till Koh Lanta med lågprisflyg






















Koh Lanta är inte bara en ö utan 52 olika småöar som ingår som en del av en nationalpark. Hit kommer man för att stressa av och njuta av stillheten, den vackra naturen, de underbara baden och den vänliga atmosfären. Stora ön har ett 20-tal stränder och en djungel av kokospalmer. Stranden är fredad för all kommers - ja till och med solstolar är bannlysta, förrutom hotellens. På södra spetsen ligger Pimalai som är ett überexklusivt resort med tropisk regnskog och hav som närmaste grannar. Här finna gibbonapor och makaker. Besökare har varit Madonna och Bill Gates.

Har du inte provat på att snorkla tidigare ska du passa på här. Under vattnet väntar en fascinerande värld med stora stim av tropiska fiskar, som är så tama att de t o m låter sig matas ur din hand. I de små byarna som finns på huvudön kommer du nära det enkla vardagslivet. Här har du också möjlighet att ta del av den kultur som är förknippad med det gåtfulla folk som kallas havszigenare och som har sin alldeles egen kultur och egna traditioner. Du kan också göra en vandring genom tät djungel, där det finns både vattenfall och djupa grottor att utforska.

Saladan Village:
Saladan Village är huvudort på ön och en äkta thailändsk fiskeby. Den är belägen på öns norra spets och är utrustad med flera små marknadsstånd, butiker, restauranger och barer. Här finns också Lanta diver, läkare, bank och växlingskontor. Längs vägen och stränderna längre söderut ligger små lokala restauranger och barer. Även om lokalbefolkningen gjort sitt bästa för att tillfredställa gästande turisters olika krav, är Saladan fortfarande en genuint thailändsk by med allt vad det innebär.

Utflykter och kombinationsmöjligheter:
Koh Lanta är också en bra utgångspunkt för att göra härliga snorklings- eller dykutflykter till några av de närbelägna öarna. Du kan också roa dig med att paddla kajak eller upptäcka öns natur från elefantryggen.

Inte partynäste:
Visst finns det de som söker diskotek, flickbarer och MacDonalds, men för dessa finns det definitivt ”bättre” platser att åka till. Här njuter vi av att bara vara! Ta en morgonpromenad på stranden, en djungelutflykt eller givetvis en dyktur på dagen. På Koh Lanta bor du I bungalow.

Resturangtips:
Klassiska Same Same But Different gör god mat till underbara priser.

Lågprisflyg

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails