Kontakt

Har du tankar eller idéer som du vill dela med dig av? Du når mig på: erikorik@yahoo.se

söndag 14 september 2008

Upptäck Australien med lågprisflyg och billiga flygbiljetter


Australien har gigantiska och torra ökenområden, ångande tropiska regnskogar, världens största korallrev och otroligt vänliga människor. En rundresa i Australien bjuder på både omväxlande och spännande möten. Ena dagen shoppar man märkeskläder i hippa butiker bland silverglänsande skyskrapor i mångmiljonstaden Sydney, för att i nästa stund sitta under stjärnhimlen ute i vildmarken och lyssna till de förtrollande tonerna från en didgeridoo, trakterad av en aborigin i höftskynke och bar överkropp. Dagen efter lämnar man det snustorra ökenklimatet och flyger till Cairns i nordöst bara för att dränkas av ett tropiskt skyfall på väg mot spa-hotellet inne i regnskogen. Och nån dag senare snorklar man bland allehanda färggranna fiskar ute på Det stora barriärrevet. Säg ett land som matchar den blandningen. Men det som kanske mest av allt överraskar är människornas värme och öppenhet. Visst finns här de ordkarga machomännen som blänger snett på allt och alla som avviker från deras norm, som helhet är dock australierna ett särdeles välkomnande släkte. Eller som det stod på en skylt i parken Royal Botanic Gardens i Sydney: ”Please walk on the grass”.

Hela 16 av världens 20 giftigaste ormar slingrar till exempel omkring i just Australien. Kanske är det ett sätt att hantera det latenta hotet från denna dödliga fauna, en slags terapi, som gör att australierna inte försitter ett tillfälle att berätta hårresande historier om människor – påfallande ofta turister – som blivit uppätna av blodtörstiga hajar och krokodiler eller bitna av giftiga ormar och spindlar. Det viktiga är att veta att så är fallet.

Läs mer på:
Lågprisflyg och billiga flygbiljetter
Australienguiden

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bra tips för en annan som flaxar mot Sydostasien i vinter. Återkommer då ;)

Anders Liljeqvist sa...

Bra tips som sagt.

För den som funderar på att flytta till Australien för att jobba, plugga eller backpacka så vill jag lite skamlöst tipsa om min e-bok Stora Australienmanualen som kan laddas ned från australienmanualen.se. Kanske något för er länklista i kategorin Australien?

Lycka till med reseplaneringen!

Elin sa...

Jag lånade bilden till min blogg. Om du inte tyckte det var ok så kan du bara säga til i en kommentar där, så jag säkert ser den ;)

Kram Elin på elincardell.blogg.se

Related Posts with Thumbnails