Kontakt

Har du tankar eller idéer som du vill dela med dig av? Du når mig på: erikorik@yahoo.se

måndag 28 mars 2011

Ta lågprisflyg till trendiga Milano över en weekend


Milano är för fashionistas och livsnjutare. Det här är staden som andas trender men som även gömmer en rofylld själ. Besök de lugna bakgatorna i boho-chica Brera eller vandra längs kanalerna i Navigli som projekterades av geniet Leonardo Da Vinci. Det mysiga kvarteret är perfekt för en halvdags flanerande. För att komma till Navigli tar man tunnelbana till P.ta Genova.

Pinacoteca di Brera är ett av Milanos, och Italiens mest intressanta konstmuseum. Caravaggio, Raffaello och Francesco Hayez är bara några av de konstnärer man kan se här. När du ändå är i Milano så se Nattvarden av Leonardo da Vinci. Säkrast är att boka tid för en visning. Hela proceduren kring denna, från bokning till passagen genom fuktneutraliserande slussar, gör möjligen upplevelsen ännu större. Målningen göms i Santa Maria delle Grazie. Visningen varar 15 minuter. Museet har stängt på måndagar. Piazza Santa Maria delle Grazie 2. Förboka på: www.cenacolovinciano.org

För både fashionistas som tröstlösa fönstershoppare finns det ett område man inte bör missa. De tre gatorna Via della Spiga, Via Montenapoleone och Via Sant'Andrea utgör målet för shoppingeliten. Butiker trängs med Dolce & Gabbana, Chanel, Prada, Bottega Veneta, Valentino, Ferragamo, Versace, Missoni.

Oavsett om man är passionerad, ljummen eller helt sval inför fotboll så är det en upplevelse att se en stor match i Milano. Fotbollens ”La Scala” kallas San Siro-stadion och varje söndag utspelas här ett drama värt att närvara vid.

Om du blir hungrig ska du prova Cracco-Peck. 
Kocken där anses av många vara en av Italiens absolut främste. När du bokar bord på den här restaurangen kommer du alltså kanske att boka en av ditt livs stora måltidsupplevelser.

Dansa bort Milanonatten i sällskap med det fina folket på Plastic som är en klubb som har funnits länge men som lyckats behålla sin status genom att förnya sig om och om igen. Plastic ligger i området vid Porta Vittoria. Viale Umbria 120. Eller så tar ni party-palatset Discoteca Hollywood där det är fest sex dagar i veckan (stängt måndagar). Här ordnas också många event till exempel runt Milano Fashion Week.

Här finns lågprisflyg

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är aldrig fel att ta en helg i Italien. Spelar ingen roll var man är för maten, vinet och människorna är perfetto.

Related Posts with Thumbnails