Kontakt

Har du tankar eller idéer som du vill dela med dig av? Du når mig på: erikorik@yahoo.se

fredag 25 oktober 2013

Mat och natur i Sydafrika - hitta dit med lågprisflyg


Sydafrika har två saker som är helt sagolika, två saker som man ska fokusera på när man reser dit. Vi talar om naturupplevleser och mat och dryck.

Generellt så är Krügerparken värd en resa i sig. Här finns alla djur du drömt om att få se. Att ta en tur genom Schwartberg Pass på 1 600 m (liggernorr om Oudtshoorn) är magiskt. Havet och de många fantastiska stränderna, ta Oyster Bay i närheten av St Francis Bay och Nature´s Valley öster om Plettenberg Bay. Kontrasterna mellan den ödsliga, torra halvöknen i Karoo och så plötsligt ett bergspass och på andra sidan en prunkande, fordig dalgång med vingåradar och fruktodlingar. Maten i Sydafrika är världsklass och vinerna likaså. Prisvärt och bra service nästan överallt. I Kapstaden kan du besöka Africa Café med underbar atmosfär och fantastisk, kryddoftande afrikansk mat. Sedan har du Belthazar, en köttrestaurang vid Waterfront. I Swellendam hittar du The Connection med jättegod mat - stället drivs av en excentrisk kvinnlig engelsk kock och hennes lika excentriske italienske make. I Knysna ska du avnjua fisk och ostron på Firefly. I Plettenberg Bay har du Enricos vid Keurboomriverstrand och Emily Moon med utsikten över Bitou River. I St Francis Bay ska du till Chocka Block, en härlig fiskrestaurang nere i nya hamnen. I Oudtshoorn provar du Jemimas och i Montagu testar du Mimosa Lodge.

I vindistriktet vimlar det bara av underbara vingårdar med utsökta viner och ljuvlig mat. Boschendal, Vrede en Lust, Lindhorst, Delta Solms och Bellevue/Morkel var några exempel på härliga vingårdar med gott vin till bra pris.

Här hittar du lågprisflyg

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails