Kontakt

Har du tankar eller idéer som du vill dela med dig av? Du når mig på: erikorik@yahoo.se

onsdag 2 april 2014

Läckra öar värda en resa - en billig resa


Här är 10 favoritöar i världen som du enkelt hittar med lågprisflyg. Och varför bara välja en ö när man kan beta av alla...

1. FANTASTISKA FIJI
Fiji består av ett pärlband på närmare 350 öar som med sin idylliska natur lockar resenärer med klarblått dykvatten, vita stränder, tropisk regnskog och spännande vulkanområden. Här kan du ta del av de antika ritualer som fortfarande utövas, besöka Fijis äldsta hindutempel eller beskåda historiska artefakter på museum. Du kan även turista bland de många öarna, shoppa guldsmycken och siden eller ägna dig åt någon fysisk aktivitet så som golf, fiske eller dykning.

2. LJUVLIGA KOH LANTA
Svenskön Koh Lanta i Thailand erbjuder allt det som en besökande kan önska. Vackra stränder, god mat och lugn och ro. Här finns t o m svenska skolor.

3. KLASSISKA KORSIKA
Mitt i Medelhavet guppar Korsika, Napoleons födelseplats, som består av ett dramatiskt bergigt landskap med vita kalkklippor och milslånga sandstränder. För de som är intresserade av klättring, ridning, segling, dykning, vandring eller sol och bad är Korsika stället att åka till. Bonifacio och Piana är värt en omväg.

4. SPÄNNANDE SICILIEN
På Sicilien kan du besöka inspelningsplatsen för delar av den populära maffiafilmen Gudfadern - den lilla bergsbyn Castilbouno. Du kan även vandra till toppen av vulkanen Etna, shoppa inhemska hantverk, bada och njuta av god mat.

5. EXOTISKA MAURITIUS
Vackert, vackert och vackert. Här kan du bland annat bada, snorkla, paddla kanot, segla, ägna dig åt djuphavsfiske eller bara njuta av den vackra omgivningen.

6. NATURSKÖNA NYA ZEELAND
Nya Zeeland är en ögrupp med mycket att erbjuda naturälskaren med sina snötäckta berg, gröna skogar och vulkaniska landskap. Stor skillnad på öarna.

7. LJUVLIGA HAWAII
Vulkanön Hawaii är det perfekta resmålet för dig som vill surfa, spela golf, sola och bada. Många turister hyr även gärna bil för att få chansen att uppleva så mycket som möjligt av området.

8. DRAMATISKA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN
Ön upptäcktes av Christopher Columbus under slutet av 1400-talet vilket innebar västerländsk kolonisering. Under sin moderna historia har Dominikanska varit under spanskt, franskt och haitiskt styre och blev självständigt först år 1844. Spanska är fortfarande det officiella språket på denna paradisö som kan skryta med gröna skogar, vackra vattenfall och exotiskt djur- och växtliv.

9. SPÄNNANDE ISLAND
Vulkanön Island lockar många med storstadsliv i Reykjavik och natursköna upplevelser i det säregna landskapet utanför citykärnan. Här kan du bada i gejsar, rida islandshäst, köra monstertruck och festa i huvudstaden (70% är supergulliga tjejer).

10. COOLA CYPERN
Cypern är en modern ö med lång historia. Här finns allt du kan önska dig - kultur, natur, aktiviteter, sol och bad. Såväl singeln, som paret och barnfamiljen kan njuta på Cypern - här finns ett riktnattliv, intressanta museum och roliga nöjesparker.
Related Posts with Thumbnails