Kontakt

Har du tankar eller idéer som du vill dela med dig av? Du når mig på: erikorik@yahoo.se

tisdag 4 november 2014

Ta en weekend i Barcelona – njut av lågprisflyg


Älskar att flyga med lågprisflyg till Barcelona under en långhelg och bara glida runt och kolla på vacker arkitektur och smaska tapas (och gott vin). Väl där kan det här vara några spännande platser att besöka:

Picassomuseet är värt ett besök. Ta bergsbanan upp till Montjuic och kika in på Miromuseet. Vandra därefter ner genom parken. Stanna och drick en öl på kafeet halvvägs ner. Gå på operan om du har tillfälle. Loppis nere vid vattnet efter Las Ramblas. Missa inte grönsaksmarknaden där. Snabbköpet vid Placa Catalunya har olivolja, saffran att ta hem eller för presenter. Parque Güell är bästa ställe för en paus i storstadslivet. Här har ett par svenska kändisar tagit ut svängarna. Kan var en underbar och rofylld (lustfylld) park designad av Gaudí. Plaza Espana bjuder på en vacker ljusshow på kvällarna till klassisk musik. Alla Gaudís verk är väldigt vackra att uppleva och bör ses. Och så stranden, mitt i staden. Köp pass till någon av turistbussarna. De utgår från Placa Catalunya och kör runt till stadens alla sevärdheter. Det finns olika bolag men de täcker ungefär samma område. Bussarna avgår var 20 min, sen hoppar man av och på som man vill. En dagsbiljett kostar ca 20 euro men köper man en tvådagars blir det cirka 4 euro mer - så det lönar sig verkligen att köpa för minst två dagar. Med biljetten får man en karta med alla sevärdheter och en del rabatter på inträden och så.

Tips på gratisnöjen: Strosa på Ramblan, besök saluhallen Mercat, titta på papegojor i någon av stadens alla parker, se häftig arkitektur överallt, hör historiens vingslag i de gotiska kvarteren. Barcelona är en fantastisk storstad med massor att se - glöm bara inte bort att gå vilse, det är oftast det mest spännande.

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails