Kontakt

Har du tankar eller idéer som du vill dela med dig av? Du når mig på: erikorik@yahoo.se

tisdag 2 juni 2009

De billigaste och dyraste hotellen i världen


I Europa är ungefär 25 procent av hotellrummen med i någon kedja; återstående del är oberoende. Motsatsen gäller i USA, där ungefär 70 procent av hotellrummen som bokas ingår i kedjor.

De billigaste resmålen
Efter att priserna har gått ned med 25 procent de senaste tolv månaderna är Las Vegas (701 kr per rum per natt) det resmål som sjunkit med mest i världen. Ett minskat antal handelsmässor samt ett behov av att hålla beläggningen uppe tvingade stadens hotell att sänka priserna ordentligt. Sänkta hotellpriser på andra platser:
• Priserna i Vilnius (ner 4 procent) och Riga (ner 12 procent) föll över året, och placerade dem nära botten av pristabellen, trots att det är två resmål på uppgång.
• Priserna för hotell på avlägsna resmål föll (Bangkok ner 8 procent till 720 kr i snitt, Mexico City ner 8 procent till 729 kr, Shanghai ner 1 procent till 767 kr och Kuala Lumpur ner 1 procent till 795 kr).

De dyraste resmålen
I andra änden av skalan var Moskva (2453 kr) återigen den dyraste staden att övernatta i, och priserna gick upp 2 procent i snitt jämfört med förra året. Andra dyra resmål:
• Monte Carlo var världens näst dyraste stora stad att övernatta i, med ett genomsnittspris per hotellnatt på 2244 kr, en uppgång med 7 procent jämfört med samma period 2007.
• Trots att hotellnattspriserna i New York fallit 2 procent jämfört med förra året är New York världens tredje dyraste stad, med ett snittpris per rum på 2074 kr.

Du hittar billigt flyg eller billiga hotell här!

1 kommentar:

Calle sa...

Spännande tider nu när priserna påverkas av både valuta och global ekonomi. Man kan gör KLIPP!

MVH

Related Posts with Thumbnails