Kontakt

Har du tankar eller idéer som du vill dela med dig av? Du når mig på: erikorik@yahoo.se

lördag 23 augusti 2014

Upptäck Kina och Hongkong med lågprisflyg


Hongkong är en märklig kombination av nytt och gammalt, andligt och superkommersiellt. För att få ut max av din resa ska du besöka följande sex ställen. Dessutom tips om hur du reser inrikes med lågprisflyg eller hittar billigaste resan till Australien.
1. Star ferry
De vackra träbåtarna med sina patinerade och slitna teakbänkar har trafikerat sträckan mellan Kowloon och Central sedan 1888. Det är ett billigt sätt att insupa den livliga hamntrafiken samtidigt som man närmar sig eller förflyttar sig ifrån Victoria Harbours mäktiga skyskrapor.
2. The Peak
Ta tåget uppför berget Victoria och njut av en makalös panoramautsikt. Kom tidigt på morgonen då det utövas tai chi eller sen eftermiddag för bästa ljuset. Utsiktsplatsen är byggd på en shoppinggalleria och det finns flera kaféer och restauranger.
3. Soho
Trendiga stadsdelen Soho, alltså South of Hollywood Road, har blivit ett av de trendigaste kvarteren. Mängder av barer, boutiquer och restauranger ligger vägg i vägg med traditionella kvartersbutiker och nudelhak. Priserna i SoHo varierar men är ofta betydligt lägre än hemma i Sverige.
4. Templet Man mo
Det lilla templet ligger inklämt mellan skyskraporna. Här ligger rökelsen tung. Härifrån kan man vandra vidare på Hollywood Road och titta in alla antikvitetsaffärer. Hollywood Road korsar Soho och från templet är det bara några kvarter till häftiga nöjeskvarter.
5. Symphony of Lights
Victoria Harbour är Hongkongs hamn som blir extra vacker med lasershowen “A Symphony of Lights”. Showen visas varje kväll och syns bäst från Star Ferry-piren på Kowloon. 33 skyskrapor spektakulärt upplysta i takt till musik (se bilden).
6. Stanley
En lyxig del på ön som faktiskt har egen strand. Ta med badbyxor.
Kinas först lågprisflygbolag kom så sent som i juli 2005 (Ryanair var före sin tid). Historiskt är tåget det främsta transportmedlet men som med allting annat så förändras även det i Kina. Kina erbjuder också utrikes alternativ men då främst från de södra regionerna.
Viva Macau flyger från Macau till Djakarta, Ho Chi Minh City och Sydney. Det här är ett superalternativ för dig som reser lätt då de tjänar pengar på bagage. En av de billigaste sätten att ta sig från Kina (båt från Hongkong till Macau) till Australien.
China United flyger från Beijing’s Nanyuan Airport till olika destinationer i norra Kina.Hongkong Express flyger från Hongkong till Hangzhou och Ningbo men har ett flertal nya destinationer planerade.Spring Airlines utgår från sin bas i Shanghai och har lågprisflyg till 20 destinationer.

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails