Kontakt

Har du tankar eller idéer som du vill dela med dig av? Du når mig på: erikorik@yahoo.se

tisdag 20 juli 2010

Allt fler vill påverka sin resa


En nyligen genomförd undersökning har tagit fram den typiska profilen på resenären hos ett lågprisflygbolag. Det här är vad som är viktigt:


1. Billiga resor

2. Upptäcka nya platser

3. Boka eget boende

4. Gärna storstadssemestrar


Man kan konstatera att resenärer generellt är nyfikna, upptäcktslystna och realtivt kräsna. De är med andra ord moderna resenärer som vill ha valmöjligheter. Samtidigt visar statistik från Google att resenärerna allt oftare tar saken i egna händer och själva sätter ihop sina egna resor.


Lågprisflygbolaget Norwegian har nyligen genomfört en webbundersökning på sin hemsida där de frågar kunderna om deras resvanor. 84 procent tycker det är viktigt att hela resan är billig. 69 procent vill upptäcka nya platser. 49 procent vill påverka sitt eget boende och bokar därför på egen hand. 58 procent vill helst ha storstadssemester jämfört med 40 procent som vill ha solsemester. 74 procent vill att det ska vara enkelt att boka resor.


1 kommentar:

Anonym sa...

hej! jag vill gärna ha hjälp att hitta en billig resa till barcelona, helst en helg (tors-sön) under september eller oktober, under jämna veckor då jag och en väninna ska hälsa på en kompis som jobbar där. VI åker helst ifrån stockholm, skavsta el liknande, men kan även åka ifrån ex landvetter. Är väldigt tacksam för tips och råd, du når oss på stolt_snigel@hotmail.com

Mvh, tack på förhand / Malin och Evelina

Related Posts with Thumbnails