Kontakt

Har du tankar eller idéer som du vill dela med dig av? Du når mig på: erikorik@yahoo.se

tisdag 9 december 2008

Hotellpriser i världen - och globala trender



I Europa är ungefär 25 % av hotellrummen med i någon kedja; återstående del är oberoende. Motsatsen gäller i USA, där ungefär 70 % av hotellrummen som bokas ingår i kedjor.

De billigaste resmålen
Efter att priserna har gått ned med 25 procent de senaste tolv månaderna är Las Vegas (701 kr per rum per natt) det resmål som sjunkit med mest i världen. Ett minskat antal handelsmässor samt ett behov av att hålla beläggningen uppe tvingade stadens hotell att sänka priserna ordentligt. Sänkta hotellpriser på andra platser:
• Priserna i Vilnius (ner 4 procent) och Riga (ner 12 procent) föll över året, och placerade dem nära botten av pristabellen, trots att det är två resmål på uppgång.
• Priserna för hotell på avlägsna resmål föll (Bangkok ner 8 procent till 720 kr i snitt, Mexico City ner 8 procent till 729 kr, Shanghai ner 1 procent till 767 kr och Kuala Lumpur ner 1 procent till 795 kr).

De dyraste resmålen
I andra änden av skalan var Moskva (2453 kr) återigen den dyraste staden att övernatta i, och priserna gick upp 2 procent i snitt jämfört med förra året. Andra dyra resmål:
• Monte Carlo var världens näst dyraste stora stad att övernatta i, med ett genomsnittspris per hotellnatt på 2244 kr, en uppgång med 7 procent jämfört med samma period 2007.
• Trots att hotellnattspriserna i New York fallit 2 procent jämfört med förra året är New York världens tredje dyraste stad, med ett snittpris per rum på 2074 kr.

Du hittar billigt flyg till billiga eller dyra hotell här!

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails